søndag 1. juli 2012

Oppsummering av sesongen så langt

Karl Martin har gjort comeback for Vigra, kan han bli toppscorer i år? Vi tror det!



Det er nå litt over en uke siden Vigra spilte sin siste kamp for vårsesongen, og nå er det altså en lang ferie som venter for Vigra sine spillere. Første kamp etter ferien er ikke før 15.august borte mot HIL/Volda2.

8 kamper er altså unnagjort, fasiten viser 2 seiere, 2 uavgjort og 4 tap. Så første halvdel av sesongen kan vel sies å vært på det jevne. På hjemmebane er Vigra ubeseiret, men kun 3 av kampene har vært spilt hjemme på Rota stadion. Mens 5 av kampene har vært på bortebane, og her står Vigra kun med 1 fattig poeng som ble sikret mot Åheim borte. Det betyr at Vigra har 5 hjemmekamper på høsten, og kun 3 borte. Og slik det ser ut i divisjonen er det en stor fordel, for de fleste lagene vinner på hjemmebane, og sliter borte.

7.plass er plasseringen til Vigra halveis, og skulle Vigra ende der til slutt blir det sannsynligvis nedrykk. Men heldigvis er det veldig jevnt i divisjonen, og det skiller kun 2 poeng opp til 4.plassen. Mens i teten er det 3 lag som skiller seg ganske kraftig ut, Stordal, Emblem og Vartdal virker å være et hakk over de andre lagene i divisjonen, spesielt Stordal virker å være suverene. Og Vigra skal faktisk møte alle disse 3 lagene på hjemmebane til høsten.

Men om vi skal se bak resultatene har Vigra gjort flere gode kamper i år, uten å få med seg poeng i kampene. Spesielt mot Bergsøy2 sist kamp burde Vigra fått med seg minst 1 poeng. Men som mange ganger før i år var effektiviteten for mål for svak. I tillegg har Vigra tidvis slitt med å starte kampene svært dårlig. Og det har straffet seg i flere kamper da Vigra har blitt liggende under med flere mål tidlig, for å så starte å spille fotball i 2.omgang, det blir lite poeng av det desverre. I tillegg har Vigra laget tidvis slitt med mye skader og fravær i en del kamper, og sjelden fått stille et toppet lag, men samtidig er det en del av gamet, og dette har også gjort at flere talentfulle unggutter har fått sjangsen så langt i år.

Ellers har laget også blitt forsterket inn mot sommerferien. Både Stig Rune Sætre og Karl Martin Nordgård Giske har gjort comeback og kan bli svært viktige spillere for Vigra utover på høsten. Spesielt Karl Martin er en målfarlig spiller som kan score de nødvendige målene som gjør at Vigra sikrer plassen i divisjon. I tillegg har super veteran Arild Årseth vært med og trent litt, og var også med til Åheim da Vigra manglet mye folk, og storspilte i følge rapportene. Kanskje får vi se Arild flere ganger også i løpet av høsten?

Når det gjelder poengbørsen og toppscorer tittelen er det også der ganske jevnt. På spillerbørsen er det to mann som skiller seg ut, Eirik Grønmo Junior og Svend Henriksen ser ut til å være de som kniver om den tittelen. Junior leder knepent med 12 foran Svend sine 11 poeng. Mens Adrian følger på 3.plass med 6 poeng. Og det er nok disse 3 som har vært Vigra sine beste spillere så langt i år, og blir viktige spillere for Vigra utover i sesongen også. Mens toppscorer tittelen fortsatt er helt åpen. Idar og Adrian står med 5 mål så langt, spesielt imponerende av Adrian fra kant posisjon, samtidig som han hadde 2 kampers karantene og kjempe om tittelen der. Ellers så har Svend 2 mål, mens Olai som de fleste tippet som toppscorer før sesongen har kun 1 mål så langt, Olai har desverre slitt mye med skader så langt i sesongen og forhåpentligvis bruker han ferien godt til å bli helt frisk. Karl Martin er som nevnt tilbake og var med de siste 2 kampene, han har allerede notert seg for 1 mål. Og klarer han å holde seg frisk tror jeg han er favoritt til å bli toppscorer i år, selv om han er kun 4 mål bak så er han en notorisk målscorer som vet hvor måler står. Og er kanskje litt typen Vigra har manglet på topp i år. Så får vi bare håpe Karl Martin holder seg frisk utover sesongen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar