søndag 6. oktober 2013

Vigra-Langevåg 2-2 (0-2)

Det endte 2-2 i sesongens siste hjemmekamp mot Langevåg.
Robin reddet straffespark på 1-2 og ble også kåret til Vigra beste denne kampen!

Lagoppstilling: Robin, Marius, Håvard, Andreas, Hans Ivar, Hans Martin, Christer, Stig Rune, Svend, Adrian og Olai. Benyttede innbyttere: Idar, Amund, Ole Martin og Hans Jakob.

Den suverene seriemester Langevåg var altså sesongens siste motstander for Vigra på hjemmebane i år. Langevåg kom til kampen med imponerende 14 seiere, 2 uavgjort og 0 tap. Rett og slett imponerende spesielt med tanke på at det er et veldig ungt Langevåg lag. For Vigra sin del ble plassen defintivt sikret forrige runde med seier mot Åheim, og 4.plassen er det beste Vigra kan oppnå, i tillegg var Vigra ute etter å påføre Langevåg sitt første tap for sesongen.

I et ufyselig vær på Rota stadion var det en 1.omgang som var en relativt jevnspilt affære med lite sjangser til begge lag egentlig. Men Langevåg viste hvorfor de topper tabellen på suverent vis med effektivitet foran mål. Langevåg tok ledelsen etter ca 20 min, etter fint
spill på venstrekanten kom Langevåg sin spiss alene med Robin fra litt skrått hold, og plasserte ballen flott i lengste hjørnet til 0-1. Og knappe 5 minutter senere blir Vigra hardt straffet for personlige feil. Først et litt svakt tilbakespill tilbake til midstopper Andreas som er uheldig og glir i det han skal feie ballen unna, Langevåg spilleren snapper ballen og spiller ballen på tvers foran mål til evigunge Glenn Saghdal som får en enkel jobb med å plassere inn 0-2 for Langevåg.  Her ble Vigra hardt straffet for flere personlige feil på en gang. Resten av omgangen var forholdsvis jevn, med lite sjangser til begge lag. Dermed gikk lagene til pause på 0-2 i en forholdsvis jevn 1.omgang, med et lite overtak til Langevåg.

Vi skal ærlig innrømme at vi hadde liten tro på at Vigra skulle klare å komme
tilbake i 2.omgang, men heldigvis hadde trener Sindre Næss og resten av Vigra gjenge fortsatt tro på at det kunne gå. Og 2.omgang var egentlig nokså lik den første, en veldig jevn omgang der Vigra sakte men sikkert tok mer og mer over. Men reduseringen kom ikke før det var spilt ca 70 min. Christer gjorde en flott jobb på venstresiden og fintet bort en mann og slo et knallhardt innlegg inn foran mål til Hans Martin Synnes som hadde løpt seg fri og fra ca 5 meter headet han ballen hardt i krysset og dermed var håpet om poeng tent. Vigra satset nå mer og fremover, og det åpnet seg også mer for Langevåg fremover. Og etter ca 75 min kom en litt merkelig situasjon som endte med straffe til Langevåg. Fra vår posisjon så det ut som det var Vigra som skulle hatt frispark, men dommeren valgte altså å blåse straffe til store protester fra Vigra sine spillere. Men heldigvis reddet Robin straffen og dermed levde håpet om poeng fortsatt. De siste 15 minuttene trykket Vigra kraftig på for en utligning, og var nære på flere ganger, mens også Langevåg hadde sine sjangser til å avgjøre kampen. Men 1 minutt på overtid skulle utligningen komme, en pasning fra Amund endte opp hos Olai som fra 16 meter plasserte ballen fint i lengste hjørnet og dermed 2-2.

Dermed endte det med poengdeling i årets siste hjemmekamp. Alt i alt var det kanskje greit med uavgjort i dagens kamp. Langevåg følte seg kanskje litt snytt med tanke på det ledet 2-0 til pause, og i tillegg brente en straffe på 1-2 og fikk mål i mot på overtid. Men likevel skal hjemmelaget ha ros for å komme tilbake i 2.omgang. Sterkt og komme tilbake fra 0-2 mot et så godt lag som Langevåg. Det er positive ting å ta med seg videre. Nå gjennstår altså en kamp før sesongen 2013 er over for Vigra. Det er borte mot Åmdal
neste helg. Åmdal kjemper fortsatt om å unngå nedrykk så det blir nok garantert en tøff kamp for Vigra, men forhåpentligvis kan Vigra avslutte med stil og sikre 4.plassen i årets 5.divisjon.

Som trener Sindre Næss sa er det ikke enkelt å dele ut poeng i dagens kamp. Mange jobbet og løp svært mye på en tung gressmatte, og innsatsen var veldig god. Men det endte likevel opp med dette:

3 poeng: Robin Rørseth

2 poeng: Håvard Christiansen
1 poeng: Olai Rørstad

Har litt problemer med å få oppdatert både poengbørs, toppscorer osv men skal gjøre det så fort som det er i orden igjen.