onsdag 12. september 2012

Vigra-Vartdal 4-4 (2-0)

Karl Martin spilte en god kamp i dag og hadde 2 målgivende pasninger!

Vigra leda både 3-0 og 4-1, men dei siste 20 minutta tok Vartdal fullstendig over og scora 3 mål, dermed blei det 4-4 under fryktelig vanskelige speleforhold på Rota stadion.

Vigra startet med følgende lag:

Robin
      Bjørn Erik    Håvard    Amund   Nils Jonny
      Adrian      Christer       Junior     Svend
                       Karl Martin   Idar

Benyttede innbyttere: Olai, Sindre og Kristoffer

Det ble en dramatisk kamp på Rota i kveld under svært vanskelige forhold. Grunna mykje regn den siste tida var det mykje overvatn på bana, som gjorde at det blei vanskelig å spele fotball utpå der. Ballen stoppa stadig vekk opp i søyler som gjorde det vanskelig for spillerene. Men Vigra virket å takle forholdene langt bedre enn Vartdal, og var det klart beste laget i 1.omgang selv om det tok litt tid før sjangsene kom. Adrian fikk den første da han skrudde en corner nesten rett i mål, desverre gikk den i stolpen og ut. Litt senere fikk Håvard en kjempesjangse da ballen datt ned i beina på han rett foran mål etter en dødball, desverre sto en Vartdal spiller å reddet på streken. Men etter ca 25 min kom endelig scoringen. Karl Martin jaget en ball som var på vei inn til keeper, og nådde ballen rett før keeper som feide han ned og dermed en soleklar straffe. Adrian var sikker og sendte ballen til høyre for seg selv, mens keeper gikk andre veien. Vigra fortsatte og kjøre kampen mens Vartdal kom til lite sjangser, et par ganger var de farlig frempå men slurv i avslutningene gjorde at ballen gikk langt utenfor begge ganger. Rett før pause økte Vigra ledelsen med en vakker scoring. Christer fikk ballen inne i feltet og chippet ballen elegant forbi en forsvar og kom alene med keeper, uselvisk sendte han ballen på tvers til Svend som sto helt alene på bakerste og hadde en enkel jobb med å øke til 2-0. Scoringen ble forøvrig feiret med et fantastisk svalestup :) Dermed gikk Vigra til pause med en fortjent 2-0 ledelse.

2.omgang fortsatte egentlig litt i samme spor de første 15 minuttene, selv om Vartdal var svært nære å redusere i starten av omgangen etter en corner da en Vartdal spiller får stå alene og skyte, heldigvis gikk avslutningen utenfor. Men det var Vigra som skulle få det neste målet i kampen også. Karl Martin tok med seg ballen fremover, og lobbet ballen elegant i gjennom til Adrian som var på løp, med utsiden av foten satte han ballen sikkert i lengste hjørne, ny vakker scoring og 3-0! Da trodde vi kampen var kjørt, men det skjedde noen med Vigra spillerene etter scoringen. De virket som de tenkte det samme som oss, at kampen var avgjort. Men Vartdal ga seg ikke, og løftet seg mens Vigra slapp seg ned. Vartdal reduserte etter ca 60 min etter et innlegg der en Vartdal spillere header ballen i mål. Men bare få minutter senere var Vigra på farten igjen, Olai Rørstad hadde ikke vært lenge på banen før han fikk et gjennomspill og fosset forbi Vartdal forsvaret og satte ballen vakkert i lengste hjørnet til 4-1. NÅ måtte det vel være avgjort tenkte vi, men den gang ei.... Vigra fortsatte og slippe seg ned på, og inviterte Vartdal inn i kampen nok en gang. Med ca 20 minutter igjen reduserte Vartdal etter en flott avslutning fra 10-11 meter, og 4-2. Nervene begynte tydeligvis og spre seg i Vigra laget som slapp seg lenger å lenger ned på banen, og det var tydelig at kreftene begynte ta slutt for mange også. 10 minutter før slutt kommer nok en redusering, en Vigra spiller bommer fullstendig på en klarering, og sleiver ballen bakover til en Vartdal spillere som såvidt får pirket ballen forbi Robin og i mål og 4-3! Og bare minutter senere så er utligningen et faktum, igjen er det et mål av det billige slaget. En dårlig klarering havner rett i beina på en Vartdalspiller som setter ballen kontrollert i lengste hjørne fra 10-11 meter, og plutselig var det 4-4!! De siste minuttene klarte ikke noen av lagene å skape noe, dermed endte det 4-4 i en dramatisk kamp.

Skuffende og unødvendig av Vigra å gi bort denne seieren, spesielt når du leder 4-1 med 20 min igjen på klokka. Og spesielt de 2 siste målene til Vartdal var av det billige slaget. Men kampene varer i 90 min, og det har Vigra smertelig fått erfare så langt i år, da mange poeng har blitt rotet bort de siste minuttene av kampene. Ekstra bittert i dag!! Men det er viktig å ta fram det positive også, Vigra er det klart beste laget de første 60 minuttene av kampen, og har full kontroll på kampen da. Vartdal ligger trossalt på 3.plass, og er et bra lag. Vigra har nå møtt alle de 3 topplagene på hjemmebane, og står igjen med 2 poeng. De kunne og burde vært vertfall 6 poeng. Men Vigra viser at de kan spille jevnt med de beste lagene i divisjon, og det er absolutt vært mye framgang i de siste kampene. Nå gjenstår 3 kamper av årets sesong, og målet bør være seier i alle disse 3 kampene. Nå har Vigra spillefri en uke, neste kamp er mot Åheim hjemme. Der er ingenting annet en seier godt nok!