mandag 11. mars 2013

Emblen-Vigra 7-2 (2-2)

I snøkavet ble det 7-2 tap mot Emblem etter 2-2 til pause.

Referat fra trener Sindre Næss: Det ble tap mot Emblem i en kamp som ble ødelagt av snøvær, forhold som var bortkastet å spille på i siste 10 min av første og utenom dei 5 første av andre så var det forhold som egnet seg mer til bortover ski og truger i heile andre omgang! La det være sagt Emblem sin brøyter gjorde en fantastisk jobb før kamp og i pausen med å klargjøre banen, men andre omgang burde blitt avblåst og en mer myndig dommer hadde tatt den beslutningen og kanskje burde vi trenere også gitt klarere beskjed. Jeg såg ikke at vi fikk noe utbytte av andre omgang, der spillere fikk mest trening i å holde balansen, gå på trynet og motivere seg videre…

Men over til kampen… I første omgang handlet det bare om et lag, det var et lag som spilte fotball, det andre laget hadde mer en nok med å holde følge med Vigra tempomessig og bevegelser, og Emblem skal takke mannen i svart og en gedigen tellefeil/kommunikasjons svikt for at dei fikk mål - utenom det skapte dei bare en liten sjanse som Robin hadde kontroll på… Etter å ha kjørt kampen med duellvinninger, gode bevegelser, samhandlinger, godt press på ballfører, gode kombinasjoner og tetthet mellom leddene våre slik at vi nektet motstander rom…fikk vi veldig ufortjent en i trynet. Her var det mange ting som spilte inn på kort tid, vi var en mann mindre på banen på grunn av skade og horribel dømming…det ALLE var 110% sikker på var et kast til Vigra fikk Emblem og litt uoppmerksomhet og fokus i klarering, så trillet ballen i mål… Men Vigra ble bare bedre av den i trynet og vi rullet opp det ene angrepet etter det andre, vi hadde god balanse i laget som gjorde at vi kunne bryte motstanders spill ganske ofte. Det var også slik vi fikk utligningen, Marius brøt fint ei pasning og satte fart umiddelbart, istedenfor å bruke den gode bevegelsen for overlapp fikk han rom innover på banen og når først Marius skal skåre så gjorde han det på det flotte viset – et vakkert langskudd som dundret vi tverra og inn. Vigra fortsatte å produsere sjanser og hadde blant anna en i tverra… så kom det et mønster angrep som hadde det meste av det jeg ønsker i Vigra i år, samhandling, bevegelser, dobling, 1 og 2 touch fotball og balltempo, og mange med løp inn foran motstanders mål og denne gangen var det Olai som sist på ballen og 1-2 til Vigra. Vigra fortsatte og fortsatte, jobbet knallhardt og var fokusert…helt til det gjenstod et minutt av første omgang, brått var der 3 Vigringer som gikk i samme duell og alle tapte den og en forvirret Emblem spiller takket og bukket og satte enkelt inn 2-2 som også ble pauseresultatet. En omgang vi dominerte fra start til slutt, en omgang som er årsbeste om vi ser bort ifra dei to målene imot og at vi burde skåret et par – tre mål til.

Pausen ble på 25 min, mens banen ble ryddet igjen… så jeg vet ikke om det var det som gjorde utslaget, eller om det var forholdene, eller at gutta fikk for mye skryt i pausen, eller om det var det fokuset som kom stigende inn i gruppen om at 2 omgang burde avlysest… jeg trur at det er en kombinasjon av alle dei elementene som gjorde utslag. Uansett så taklet Emblem det best, men 5 mål bedre en oss i andre var dei uansett ikke – dei ville mest ja, men god fotball spilte dei ikke – hadde vi hevet oss 5-10% så hadde det vært en jevn omgang. Der vi i første var opp i press på ballfører, var Vigra Bambi lag mer i truge tempo. Alle målene til Emblem i andre var lettkjøpte, ikke slike mål som mann som nøytral hadde stått og klappet for, et par lomper fra langt hold, et gjennombrudds løp, et brukbart godt frispark og så det siste målet som ballen var en meter ute på dødlinjen før den ble slått inn, Vigra spillerne ventet at det skulle bli 5 meterutspill istedenfor fikk Emblem sitt 7’ende. Men hadde ikke Vigra noen sjanser i andre, joda vi produserte et par store og 4 halvsjanser…dei 3 siste av ungdommen i laget, 2 G16 spillere som stod bak dei etter flotte gjennomspill fra bl.a. Adrian og Christer. Og med like mye flaks som Emblem hadde på sine avslutninger, så kunne vel vi også puttet 3-4 mål i andre omgang, som ble en omgang preget av bingofotball, balansetrening, trugefotball og viljen til å gidde…
Vi tar med oss første omgangen, den andre ble en parodi av en fotballkamp med null utbytte!!!

6 kommentarer:

  1. Takk for en veldig subjektiv kampvurdering av en kamp hvor Emblem forøvrig stilte med reservene sine. Spissparet i andre omgang bestod av reservekeeper og en midtstopper.

    Spilleforhold og dommer var prikk like for begge lag i 2*45 minutter + pause. Ingenting å klage på der altså!

    Fotball er forøvrig så uendelig mye mer enn å skyte ballen via tverrligger og i mål. Det er selvsagt kjempestas å kunne utføre slike flotte skudd, men man er i tillegg også helt avhengig av å ha andre ferdigheter når man spiller fotball.

    - Evnen til å konsentrere seg om det man skal gjøre på banen, uavhengig av spilleforholdene. Du hørte ingen Emblemspillere gå rundt å spørre dommeren om kampen kanskje burde vært avlyst? Fokus!
    - Evnen til å omsette sjanser i mål. Det nytter ikke å sitte i etterkant å si at Emblem hadde "flaks" som scoret hele 7 mål, mens dere selv "burde" scoret...var det 8 mål du mente dere burde scoret? Det var dere ikke dyktige nok til å gjøre, i motsetning til Emblem.
    - Evnen til å spille til dommeren har blåst. Uavhengig av om ballen var ute på det siste målet eller ikke... det nytter ikke å slutte å spille fotball av den grunn. Spillet stopper ikke dommeren har blåst og sagt at ballen er ute av spill. Det samme gjelder på Emblems første mål. Istedenfor å slutte å spille fotball fordi dere mener dere burde fått innkast istedenfor Emblem, så burde dere heller gjøre som Emblem. Bry dere om det dere kan gjøre noe med og følge med i timen. Mens dere brukte tid og energi på å kjefte på dommeren, brukte Emblem tid og energi på sette inn en 1-0 ledelse.

    Dette er også elementer som må være på plass, Sindre Næss. Svært ofte er dette detaljer som avgjør fotballkamper, i alle fall på dette nivået. Her var Emblem svært mye bedre enn Vigra! At du mener Vigra i det hele tatt hadde sjanser og burde puttet 3-4 mål i andre omgang får stå for din regning. At du mener alle Emblems mål var lettkjøpte... vel, du sto kanskje litt langt unna/tett snødrev?

    Lykke til i sesongen 2013! Flott side som gjør det kjekkere å følge med lokalfotballen! Stå på!

    SvarSlett
  2. hahaha bitterheten lenge leve

    SvarSlett
  3. Oj... hvilken kamp så du? Dette må være det feileste kampreferatet jeg noensinne har lest! Omtrent ingenting av det du skriver er riktig vurdert... bortsett fra at Vigra scorte fortjent to flotte mål etter to flotte prestasjoner! Ikke verdt all tastingen å skrive så mye mer... men når Emblem scorer SYV mål mot dere... da er det ikke flaks!

    SvarSlett
  4. Oi. Dette må være første gang folk skriver kommentarer her inne på bloggen. Kjekt å se, fortsette gjerne med det!

    Jeg var selv ikke tilstede i denne kampen her, og har lest både Emblem sitt referat og Sindre N sitt referat. Jeg tolker det slik at som trenere, supportere og ildsjelder osv så oppfatter vi ting forskjellig, da gjerne i favør vårt eget lag. Men samtidig når Emblem vinner med 5 mål så blir det vel vanskelig å si det ikke var fortjent. Forholdene er vel også likt for begge lag som førstnevnte her skriver, men Sindre N skriver jo også at Emblem taklet dette best? Når det gjelder dommereavgjørelser så er det ofte slik som skjer, av og til får du ting til din fordel, noen ganger i mot. Og det er ikke alltid lett å spille til dommeren blåser heller, det har jeg selv opplevd som fotballspiller. Men når det er sagt hjelper det svært lite å klage når situasjonen har oppstått. Men kjefting og klaging på dommere tror jeg skjer i alle fotballklubber, jeg var tilstede på Vigra-Emblem sin seriekamp i fjor og det var situasjoner der Emblem sin trener også fokuserte og klagde på dommeren.

    Men igjen, veldig artig og se at engasjementet her inne på siden :) Vil også benytte anledningen til å skryte av Emblem sin hjemmeside, absolutt en av de beste på sunnmøre! Og lykke til med sesongen som kommer :)

    SvarSlett
  5. eg såg kampen, lagene hadde kvar sin omgang så enkelt er saken, har lest begge referata fra kampen, begge er riktig, begge har feil, begge fokuserte på sitt eige lag sin prestasjon, heilt normalt i fotballen. begga lag hadde spillere som ikkje ville spille i andre omgang, dommeren gjorde feil, ikkje så god dommer som emblem vil ha det til, alle spillera begikk feil, emblem laget mange mål, vigra ikkje. morosam kamp

    SvarSlett
  6. Stig Rune Sætre13. mars 2013 kl. 14:47

    Til du som kommenterer først:

    Jeg klarer ikke helt å se den store forskjellen i referatene jeg (tar utgangspunkt i det som står på siden til Emblem)?!

    Begge er enige i at Vigra var best i 1.omg og Emblem best i 2.omg. Å da er det naturlig at Emblem mener de var dårlige og Vigra mener de var gode (på samme måte som at Sindre skriver at Emblem taklet forholdene best og Emblem skriver at de gjorde noe justeringer og at spillet satt som det skulle i andre omgang). At der er forskjeller i at Sindre Næss kanskje mener at Vigra burde skåret flere mål og kanskje dommeren gjorde en tabbe er vel naturlig tenker jeg. Slik vil det alltid være. Et referat vil aldri bli 100% så lenge det er to forskjellige mennesker som skriver de.

    Jeg er forøvrig helt enig punktene du ramser opp. Dette er ting som må på plass for at kamper skal vinnes, men som Kenneth skriver så er det ikke alltid like lett å snu hodet når du blir feildømt (noe situasjonen på første målet er). Uansett utilgivelig av Vigra og godt utnyttet av Emblem. Også når det gjelder fokus utover i andre omgangen.

    Når det gjelder andre omgangen så er den bare komisk. Den som påstår at det var mulig å spille skikkelig fotball på slike forhold lyver så han tror på det selv. Dommer burde avlyst kampen når banemannskapet (som både gjorde en god jobb og hadde et fantastisk effektivt verktøy) etter 25 minutter fortatt ikke har fått banen 100% og snøen fortsatt laver ned. Jeg spillte kampen og var en av de som midt i 2.omg ba om å bli byttet ut. Når man har 25 min pause og går ut for å spille i minusgrader på en bane som er dekket av snø så er der en stor risiko for at man kan skade seg unødvendig i en helt ubetydelig treningskamp.

    Jeg vil også nevne til slutt at innlegget ditt hadde hatt mye mer tyngde dersom du hadde unlatt å nevne at Emblem stiller med reserver og at spissparet bestod av en keeper og en midtstopper. Vigra manglet også spillere som utvilsom hadde hevet laget, men jeg kan ikke se at dette er nevnt noen plass. Verken du eller jeg vet hvordan resultatet hadde vært om de andre aktuelle spillerne hadde spillt. Kanskje Vigra hadde ledet 5-0 til pause eller kanskje Emblem hadde ledet?

    SvarSlett