torsdag 14. mars 2013

Vigra-Godøy 2-4 (1-3)

Det ble tilslutt tap 2-4 mot Godøy i kveldens treningskamp. Trener Sindre Næss har kommet med sitt referat fra kampen

Start 11'er: Roar
OK, Idar, Stig R, Hans Jakob
Marius, Christer, Jr, Kristoffer, Audun
Olai

Benk: Ole Martin, Sindre, Hans Ivar og Andres.

Forfall: Robin, Nils J, Bjørn E, Håvard, Amund, Stian, Adrian, Svend og Frank.

Vigra har ei bredde på stallen som bare blir bedre, og til kampen mot Godøy fikk mange med mindre spilletid en andre vise seg frem. Etter hvert som kampen utviklet seg, så fikk vi se at Vigra har mange gode spillere, ikke like erfarne som dei man manglet i dag men dei kan ikke bli erfarne uten spilletid. Jeg er utrolig glad for vi har startet å få bredde i stallen og alle er like viktig for at Vigra skal utvikle seg positivt - "den såkalla på papiret første 11'er" skal føle trykket av at her er ungdommer som banker på døra og vil inn...

1. omgang: dei første ca 25 minutta følte jeg at vi ble rett og slett rævkjørt, av et løpsvillig og godt Godøylag. Et Godøylag som i den perioden hadde flere gode bevegelser, samhandling, valg og ville mest...særlig i gjenvinningen av mista ball. Vigra ble springene i mellom, for stor avstand mellom leddene, mottak og pasninger altfor upresist og det var som en tafatthet ute og gikk. At vi fikk 3 imot i denne perioden er helt greit, Godøy var best så enkelt er det og er det første laget i år som har spilt oss ut ei periode. Vi skal være glad for at vi ikke fikk den 4 imot oss også, Godøy hadde 6 store sjanser og dei skåret på 3, dei var nærmest 4 med skuddet som gikk i tverra. Men bydde ikke Vigra på noe? Jo da, Vigra hadde i denne perioden 3 kontringer, men det stokket seg litt på det nest siste sparket. Det siste kvarteret av omgangen fikk vi bedre balanse i laget, og det kom frem bedre samhandling og bevegelser. Vi fikk også ei redusering ved Marius som kriget og stanget ballen i mål etter et flott innlegg, Audun gjorde en god jobb med å få skjermet den ballbanen. Men fult fortjent at Godøy ledet til pause.

2. omgang: etter litt justeringer og en god prat i pausen, var det Vigra som var best dei første ca 20 min av andre omgang. Vi hadde 3-4 store sjanser, men maktet bare og skåre på en av dei, til gjengjeld var det et flott angrep, gode bevegelser og 45 grader ut og Olai puttet sikkert. Etter dette igjen jevnet kampen seg ut igjen. Begge lag hadde gode kombinasjoner, men det stokket seg litt foran begge målene. Rett før slutt fikk Godøy sitt fjerde mål, på frispark, og det var det unge talentet fra Godøy som fikset det målet. Godøy vant 4-2, og kampen sett under et så var ikke det ufortjent.

Jeg vil ta med at slik vi hevet oss etter dei første 25 min av 1 omgang, viser moralen i laget. Vi må bare tørre å stole på ferdigheter vi faktisk innehar i laget. Noen vil si at vi stilte med mange av dei som vil sitte på benken i år...jeg ser det ikke slik, alle er like viktige og alle har mulighet og ingen har kjøpt klippekort (så vidt jeg vet). En benk uten styrke er en bortkastet benk. Dei som sitter på benken i dei forskjellige kamper, er utrolig viktige, det er dei som kan utgjøre en forskjell i en kamp...både fremover og bakover :)

Som man ser på motstanderne i år har vi møtt lag fra fjerde div 4 ganger, 1 kamp mot 5 div lag og 1 kamp mot 6 div lag. Listen er der oppe pga at skal man utvikle seg, må man møte på papira bedre lag. Dei to dårligste kampene i helhet er mot 5 og 6 div lagene, mens vi spiller positivt mot 4 div lagene. Uansett med å sette listen høyt, så trur jeg at Vigra vil være bedre rustet inn mot seriestart... God helg:)