mandag 1. april 2013

Intervju med trener Sindre Næss

Bloggen har tatt en prat med trener Sindre Næss for å høre litt om hans tanker om Vigra i sesongen som kommer, og litt av det som har skjedd så langt i oppkjøringen.



Hva er målsettingen for Vigra IL i år?
Svar: Spille fotball;) Vi har ei intern målsetting som vi vet vi kan klare om vi jobber samlet, men vi ønsker også å spille underholdende fotball...luke vekk mye av kick and run fotballen. Dette er krevende i 90 minutter, så balansen er viktig i dei forskjellige fasene av kampbildet. Med stabilt mannskap, lite forfall, kamp om plassene og vilje til å jobbe for hverandre så er det opp til oss selv hvor vi havner på tabellen...
Hva tror du om årets sesong for Vigra? 
Svar: At vi tar et seg videre...men som sagt, dette avhenger mye av forfall til enhver tid!
Hva må dere bli bedre på i år, i forhold til i fjor?
 
Svar: Ganske enkelt...ALT... Utvikle oss enda mer samhandlingsmessig med balltempo, bevegelser, gjenvinningsfasen, kvaliteten, stabiliteten, kommunikasjonsmessig, variasjon, valg og få ned antall sjanser på pr mål vi skårer... vi trengte mange sjanser for å skåre et mål i 2012, dette må vi bli flinkere på. Samtidig så må vi slutte å slippe inn enkle mål...
Hvem tror du får det store gjennombruddet i år?

Svar: Vil i grunn ikke nevne personer her, men jeg håper at noen av ungguttene viser seg frem...men vi kan ikke forlange stabilitet av dei så tidlig i senior fotballen, men at dei viser seg frem i enkelt kamper det har jeg trua på. I fjor synes jeg at Audun gjennom hele sesongen tok det største skrittet. Nils J fikk en ny vår (eller høst hehe) etter han ble omskolert til back, og spilte til solid+ i høstsesongen. Adrian tok mer ansvar, men samtidig forventer jeg enda mer av han, han kan bli veldig stor i år om han tar mer ansvar hjemover, spiller ballen raskere ifra seg (da lukter han på assist tittelen) og tørr å bruke høyresleggen sin oftere. Men skal jeg si en person som jeg håper tar steget videre så er det Ole Kristian (stabiliteten er vel hans fiende), og det han har vist i treningskamper og treninger i vinter lover godt. Olai slet med lysken sin i fjor og fikk ikke vist frem hva han er god for, Christer har fått kondis, Marius er mer stabil i topplokket, vi har den beste keeperen i femte i Robin, Stig R har en god treningsvinter bak seg, Håvard er på gang og løpsmaskinen Svend er ei viktig brikke som alltid leverer! Nesten alle i a-laget har tatt et steg i vinter, og ungguttene gir dei etablerte mer kamp om plassene..det er positivt og er viktig for Vigra som lag at ingen føler seg trygg på plass i start 11'er! Uansett så håper jeg at Vigra som lag blir det store gjennombruddet i år, så da bør alle .
En liten oppsummering av hva dere har gjort så langt i vinter? 

Svar: Vigra har lagt bak seg en god treningsvinter med godt oppmøte i jan, feb og ca halve mars. Etter det har vi slitt med masse forfall pga skader, sykdom og jobb/skoleting. Så jeg håper nå i april å få tilbake alle på treningsfeltet, vi ligger litt etter formasjonsmessig i angrepet som vi skulle jobbet med siste halvdel av mars og frem mot seriestart! Eller i vinter har vi jobbet med bevegelser, samhandling, pasninger, gjenvinning og balltempo. Vi har spilt en del kamper, vi har lagt listen høyere en femte div motstandere i dei fleste kamper for å møte god motstand. Selv om vi står uten seiere i treningskampene så ser jeg ikke negativt på det, vi har rotert mye på laget, vi har til dels vært like god som motstanderne i store perioder av kampene, så vi trenger bare å få inn stabiliteten vår i laget så dei gode periodene varer lengre...helst 90 min. Vi har spilt dårligst mot et femte og et sjette div lag, og da særlig mot sjette div laget var vi forferdelig dårlig i første omgang...jævlig dårlig var vi da for å si det rett ut, vi må få prentet enda mer inn at vi ikke kan slippe oss nedpå mot noen motstandere uansett divisjon!!! Retur oppgjøret mot Giske spilles førstkommende lørdag kl 14 på Valdervoll og da forventer jeg ei anna innstilling!!!!!!! Men for å ta det positive, dei ungguttene som har fått mulighet i år har vist seg frem positivt og dei ferske i fjor har tatt et steg til, dette gjør at vi har en bredere stall og det slet vi med i fjor - særlig i vårsesongen. Årets sesong vil sikkert inneholde oppturer og nedturer, så det er om å gjøre å få nedturene ned på et minimum og få stabilitet og truen på oss selv gjennom en hel sesong.
 
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar