søndag 18. august 2013

Vigra-Hasundgot 4-0 (1-0)

Det ble en solid 4-0 seier over Hasundgot i høstsesongens første kamp.
Sindre scoret et vakkert mål i kampen mot Hasundgot

Undertegnede var ikke tilstede på kampen. Så her kommer et referat fra trener Sindre Næss + spillerpoeng :)

Etter en lang fotballferie så var første høstkampen her. Vi hadde ekstremt mye forfall, men fokuset var uansett på dei som var klar til kamp og hvordan få det beste ut av troppen.

1. omg: Kampen startet i feriemodus fra begge lag, med mye feilpasninger, dårlige valg, dårlig rytme og samhandling. Særlig dei første 25 minuttene var svake fra vår side, noen halvsjanser til hvert av lagene men ellers ikke mye å skrive hjem om. Dei siste 20 minuttene tok Vigra mer og mer over, pasningskvaliteten økte, bevegelser og tempo var mer til stede. I det 31 minutt fikk Vigra uttelling for presset sitt, etter rask angrepsfotball fikk Sindre ballen på rundt 25 meter og han klinket likså godt ballen rett i vinkelen - et stjernetreff og 1-0 til Vigra. Vigra fortsatte å styre resten av omgangen men vi misset i den siste fasen av angrepsspillet. At Hasundgot fikk fullføre kampen med 11 mann er et under, 2 ganger ble Olai overfalt av siste mann.. en gang fikk vi frispark, andre gang ikke... å ikke gi minst gult der er direkte svakt! Derfor ble jeg ganske het i toppen når Nils fikk gult etter 40 minutter, på den reneste taklingen i hele kampen!

I pausen snakket vi om å få mer samhandling mellom lagdelene, passningskvaliteten, søke ledige rom, vilje til å vinne dueller og omstilling fra angrep til forsvar.

2. omg: Første ca 5 minuttene vart et kaos der ballen gikk i hytt og pine før Vigra satte kampen skikkelig, etter det såg ikke Vigra seg bakover. Ene flotte angrepet etter det andre ble bygd opp, vi såg flere bevegelser som gav ballfører flere valg og stor variasjon i spillet. Vi fikk et forsvar som turde å stå høyere i banen og gjorde at det ble mer balanse mellom lagdelene. Et par ganger smalt det i stolpen til motstander, eller en fot i veien og gode dødballer som ble headet rett utenfor. Men ballen ville liksom ikke i mål før etter nok en dødball i det 60 minutt, Hasundgot fikk klarert men vi fikk snappet ballen raskt etter god 1F arbeid, fikk ballen ut på venstre til Sindre som forserte forbi forsvaret og la den på lissen til Idar som hadde blitt igjen på topp. Dette må være noe av det enkleste målet Idar har skåret, men samtidig et flott eksempel på hva lagspill er. Vi fikk mål igjen allerede etter 62 minutter, Sindre slo ei fantastisk gjennombrudds pasning til Olai og alene med keeper så gjorde Olai ingen feil og 3-0 til Vigra. 4-0 kom etter 72 minutter, denne gangen var det Christer som sendte Olai alene med keeper, og på nytt var Olai sikker og sendte ballen sikkert i mål. Vi fortsatte å produsere sjanser resten av kampen, men utrolig nok ble det ikke flere mål. Hans-Martin Synnes fikk debyen sin i serien i denne kampen og gjorde sine saker bra, Hans Ivar kom inn dei siste 12 også og hadde ei flott takling som siste mann rett før slutt, som stoppet det som kunne blitt den største sjansen til Hasundgot i denne kampen.

Etter en rotete første omgang så spilte Vigra seg opp i andre og vant fortjent i første høstkampen. Men vi må opp flere hakk og ikke få slike første omganger mer...

Spillerpoeng: 3 poeng: Christer