mandag 24. juni 2013

Oppsummering av vårsesongen

Vårsesongen er nå unnagjort, og vi ser litt tilbake på det som har skjedd så langt.
Svend og Christer topper poengbørsen halveis i sesongen!


Etter 9 kamper er fasiten 4 seiere og 5 tap. Vigra ligger plassert på 5.plass på tabellen med 12 poeng. Så en kan vel si at Vigra har prestert på det jevne i år. Opp til Langevåg og Sykkylven på opprykksplass er det nok desverre litt for langt opp tror vi til at Vigra kan melde seg på der. Men opp til Ravn på 3.plass er det kun 4 poeng, og en plassering blant topp 3 er kanskje et mål og sette seg for resten av sesongen.

Vigra startet sesongen på strålende vis, med knusende 5-0 seier borte mot Hasundgot, og følgte opp med 3-0 seier hjemme mot Sunnylven/Stranda2. 6 poeng og 8-0 i målforskjell ga mange troen på at dette kunne bli en meget god sesong. Desverre kom en liten nedtur etter de 2 første kampene, som endte med 4 strake tap. Første endte det med 0-4 hjemme mot Vartdal, et flatterende resultat men likevel fortjent tap. Så et bittert 2-1 tap mot Ravn med scoring i mot på overtid der Vigra nok fortjente 1 poeng. Det endte med nytt hjemmetap mot Hovdebygda, i det som kanskje må være den mest skuffende kampen i år. Hovdebygda spilte med 10 mann i 60 min, men klarte likevel å reise fra Rota med 3-1 seier og 3 poeng. Så ble det et klart tap borte mot Sykkylven før det endelig ble seier igjen da Åheim ble knust 7-1 på hjemmebane. Et nytt bortetap mot topplaget Langevåg følgte så i en kamp der Langevåg var klart best. Vigra avsluttet så med 3-0 seier hjemme mot Åmdal. Ser vi utifra det som har skjedd så langt er vel de 2 tapene på hjemmebane som er mest skuffende, Vigra bør ha som mål og vinne hver eneste hjemmekamp. Og hadde Vigra slått Vartdal og Hovdebygda hjemme hadde Vigra vært med i opprykkskampen. Tapene på bortebane har kommet mot Ravn, Sykkylven og Langevåg. Som per dags dato er nr 1,2 og 3 på tabellen. Men likevel er nok ikke det Vigra har prestert så langt i år godt nok for opprykk, vi tror at både Langevåg og Sykkylven er for sterke i år. Men å bygge en god plattform videre i sesongen, og kanskje klare en 3.plass på tabellen vil gi et godt grunnlag for neste år.

Likevel er det mye positivt å ta med seg. Flere unge spillere har fått muligheten og tatt godt vare på den. Både Andreas og Sindre har spilt fast i år, og har vært av Vigra sine beste spillere. I tillegg har Ole Martin også fått mye spilletid og klart seg veldig godt. Flere unge spillere er også og banker på døren og har fått innhopp i enkelte kamper. Så det er veldig positivt. Ser vi på poengbørsen viser den også at det er flere som har hatt en god sesong, og det er veldig jevnt der. Christer og Svend ligger på toppen halveis med 8 poeng hver, mens Andreas, Sindre og Olai lurer like bak med 7 poeng. Vigra sine 2 spisser Sindre og Olai kniver også om toppscorer tittelen, begge to har hatt en flott vårsesong og scoret 5 mål hver. Samarbeidet mellom de 2 har enkelte kamper vært veldig bra, og vil nok også bli enda bedre utover i sesongen. Olai viser også at han er en god tilrettelegger da han topper asisst statistikken også med 5 assist så langt i sesongen.

Når det gjelder spillerstallen for høsten er jeg ikke sikker på om noen forsvinner eller nye vil komme til. Det vil vel vise seg etterhvert. Nå venter altså en lang ferie for Vigra sine spillere. Første seriekamp på høsten er ikke før den 17.august. Så får vi håper Vigra sine spillere nytter ferien godt og stiller godt rustet til høstsesongen. Vi vil også komme tilbake med et intervju med trener Sindre Næss ang hans tanker om vårsesongen. God sommer!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar