Det ble endelig seier og 3 poeng igjen til Vigra da Åheim ble knust lørdag
Olai scoret 3, hadde 2 assist og var banens klart beste mot Åheim!

Hans Jakob Blindheim    Idar Molnes   Ole Kristian Ytterland   Ole Martin Heggem Roald

Adrian Rørseth             Andreas Blindheim     Christer Austad      Audun Furnes

Sindre Rørvik               Olai Rørstad

Benyttde innbyttere: Hans Ivar Hurlen, Stian Roald, Amund Hjelle, Håvard Christiansen, Eirk Grønmo Jr og Kristoffer Gjendem.

Vigra var store favoritter mot et Åheim lag som hadde tapt alt av kamper så langt i år, og spesielt på bortebane tapt med stygge siffer. Men det var Åheim som startet kampen best, bare etter 5 minutter tok Åheim ledelsen etter et skudd fra 20 meter som gikk via hanskene til keeper debutant Roar Haalen og i mål. Vigra rotet mye de første 10 minuttene, og trodde kanskje dette ville gå av seg selv med tanke på Åheim sine resultater så langt i år? Det virket slik i starten. Men etterhvert tok Vigra mer og mer over, selv om det ikke var noe enorm Vigra dominans ventet vi egentlig bare på scoringen skulle komme. Utligningen kom etter ca 20 minutter. Olai ble spilt fint gjennom på høyresiden og slo ballen på tvers foran mål til Sindre som hadde en enkel jobb med å sette ballen i mål og 1-1. Det var tydelig at Åheim ble mer og mer slitne utover i kampen, og når Vigra satte opp tempoet hadde de store problemer med å henge med. Men Åheim kunne likevel tatt ledelsen etter ca 25 minutter, en Åheim spiller kom helt alene med Roar, men Roar gjorde en kjemperedning og hindret scoring. 2-1 målet kom etter ca 35 min. Andreas Blindheim slo en fantastisk pasning over forsvaret til Åheim til Olai som var helt alene gjennom og satte ballen sikkert i mål alene med keeper. 3-1 kom bare minutter senere da Sindre ble felt av en forsvarer på vei gjennom, straffen tok Adrian og han var sikker som vanlig og dermed 3-1 til Vigra. Det ble ingen flere mål før pause og dermed sto det 3-1 til pause. Og spørsmålet nå var egentlig bare hvor stor seieren skulle bli. For Åheim virket veldig sluttkjørte allerede til pause.

Det skulle bare ta 5 minutter av 2.omgang før neste mål kom, og det var uten tvil dagens vakreste. Adrian fikk ballen på midtbane og satte full fart framover og spilte etterhvert ballen mellom stopper og back til Olai som hadde gjort et godt løp på høyresiden, Olai spilte på et touch foran mål til Sindre som enkelt kunne sette ballen i mål til 4-1. Her gikk det lynkjapt fremover på få touch. Vigra fikk mye bakrom å løpe i denne kampen og det passet spesielt Olai perfekt. Etter 60 min er det Audun som slår en glimrende pasning fra midtbanen over forsvaret til Åheim til Olai som har løpt seg fri, alene med keeper er han igjen sikker og 5-1 til Vigra. Etter 70 min skulle Sindre få sitt hattrick og det er nok et av de enkleste målene han har scoret, en lang pasning fra Adrian ble slått gjennom og keeper kom ut og skulle klare ballen, men han endte opp med å skyte hull i luften og Sindre hadde en enkel jobb med å sette inn 6-1 og sitt hattrick. Men selv om det var et enkelt mål så var Sindre på rett plass til rett tid å det bruker og lønne seg :) Vigra fortsatte og kjøre på og Olai ville ikke være noe dårligere enn sin spisspartner Sindre og skulle også få sitt hattrick. Innbytter Eirik Jr Grønmo spilte Olai gjennom med en lur stikker og alene med keeper var Olai igjen iskald og dermed 7-1. Resten av kampen roet det seg og det endte med en fin 7-1 for Vigra. I en 2.omgang der Roar knapt var borti ballen, og Vigra hadde full kontroll og kunne scoret mange flere mål. Positivt også at Vigra hadde mange innbyttere i dag, og alle 6 fra benken fikk komme inn og klarte seg veldig godt.

Dermed ble det endelig en seier igjen, i en kamp der Vigra fikk god trening på angrepsfotball og avslutninger. Neste kamp blir det nok mye tøffere, da Vigra skal ta turen til Langevåg som har vunnet alle sine kamper så langt.

Poengbørsen i dag var både enkel og samtidig litt vanskelig. Men banens klart beste synes vi var Olai, han scoret 3 flotte mål, hadde 2 målgivende og jobbet knallhardt i 90 min. Ellers kunne egentlig alle på laget fått både 2 og 1 poeng for alle gjorde en veldig god kamp.

3 poeng: Olai Rørstad
2 poeng: Sindre Rørvik
1 poeng: Andreas Blindheim/Adrian Rørseth