onsdag 18. september 2013

Vigra-FK Sykkylven 3-5 (2-1)

Vigra ledet 2-1 til pause, men tapte tilslutt fortjent 3-5 mot et godt Sykkylven lag.
Adrian scoret hattrick i dagens kamp, men det holdt desverre ikke til poeng!

Det ble en fartsfylt kamp på Rota stadion da Vigra tok i mot opprykksjagende Sykkylven. Status før kamp var at Sykkylven og Vartdal lå a-poeng, så dette var en svært viktig kamp for Sykkylven. For Vigra sin del er plassen berget og opprykk er ikke mulig oppnå, mens kampen om 4.plassen er det Vigra kjemper om tilslutt.

Startoppstilling: Robin-Marius-Idar-Håvard-NilsJ-Amund-Svend-Sindre-Hans Martin-Adrian-Olai. Benyttde innbyttere: Ole Kristian,  Kristian, Ole Martin, Christer, Hans Jakob og Audun.

Selve kampen var preget av mye godt offansivt spill, og mye dårlig forsvarsspill fra begge lag. Vigra startet kampen best og var det beste laget de første 15 minuttene, og tok også ledelsen etter ca 15 min. Et skudd fra ca 20 meter fra Svend forandret retning og havnet hos Adrian som fra litt skrått hold bredsidet ballen under keeper og i mål. Men etter dette tok Sykkylven fullstendig over, og produserte sjangse på sjangse mot et Vigra lag som slurvet sjeldent mye med enkle pasningsfeil, samtidig må vi gi honnør til Sykkylven som vartet opp med mye godt angrepsspill og fine kombinasjoner. Spesielt spissen til Sykkylven skapte veldig mye trøbbel for Vigra i denne kampen. Utligningen kom ca midtveis i omgangen. Spissen til Sykkylven får ballen på 16 meter og drar seg forbi en Vigra forsvarer og setter ballen sikkert i mål alene med Robin fra litt skrått hold. Etter dette fortsatte Sykkylven og dominere kampen, og det var derfor litt mot spillets gang at Vigra tok ledelsen ca 5 min før pause. Sykkylven rotet det til i eget forsvar og Adrian snappet ballen og satte ballen sikkert i mål alene med keeper til 2-1. Dermed kunne hjemmelaget gå til pause med en litt heldig ledelse.

2.omgang startet forholdsvis rolig, Sykkylven hadde mye ball men klarte ikke å skape allverden med sjangser. Og hjemmelaget hadde noen store sjangser på overganger som med litt mer dyktighet kunne gitt mål. Men ca 10-15 min ut i 2.omgang kom utligningen, en Sykkylven spiller ble hektet på vei gjennom og straffen var soleklar, den ble satt sikkert i mål til 2-2. Og bare minutter senere gikk Sykkylven opp til 3-2, en fin pasning gjennom til Sykkylven sin spiss som løper fra Vigra forsvaret og banker inn 2-3 målet. En fin prestasjon selv om en kan sette spørsmålstegn ved forsvarsspillet. Nå så det litt mørkt ut, men Adrian var ikke helt ferdig for dagen enda. En lang ball ble slått ut fra keeper Robin, ballen spratt gjennom Sykkylven sitt forsvar som nølet litt og da var plutselig Adrian alene gjennom, han rundet keeper og satte ballen sikkert i mål til 3-3. Litt usikker på om noe var borti ballen viss ikke var det en assist fra keeper Robin til broder Adrian :) Dermed levde håpet for poeng fortsatt. Men det var mange slitne Vigra bein på en tung matte, og mange bytter etterhvert hadde nok sin påvirkning på kampforløpet videre. Sykkylven tok ledelsen igjen etter ca 70 min, en corner ble slått inn i feltet der Robin var litt uheldig med utboksingen som havnet på hodet til en Sykkylven spiller og i mål til 3-4. Og derfra og inn hadde Sykkylven veldig god kontroll, og skapte flere store sjangser mot et sliten Vigra lag. Minutter før slutt økte Sykkylven til 3-5 der Sykkylven sin spiss nok en gang fikk rom og tid til å løpe gjennom og alene med Robin dundret inn sitt 4 mål i kampen. Dermed endte det med et 3-5 tap tilslutt.

Alt i alt må en bare si at Sykkylven vant fortjent. Sykkylven spilte tidvis veldig fin fotball og hadde et par meget gode enkeltspillere som var avgjørende for kampen. Og jeg er ganske sikker på at Sykkylven slår følge med Langevåg opp til 4.divisjon. Hjemmelaget Vigra spilte godt de første 15 minuttene av kampen, og hadde egentlig ganske god kontroll på kampen i starten av 2.omgang frem til 2-2 målet kom. Utenom disse periodene var Sykkylven best og skapte mange store sjangser. Med litt mer effektivitet kunne de ha scoret mange flere. Hjemmelaget var nokså effektive, selv om Vigra også brente et par store sjangser, og rotet bort et par farlige overganger med litt slurv på siste avgjørende pasning/skudd. Ellers var det gledelig å se Kristian Kirkevåg tilbake i Vigra trøya etter 2 år i USA, han spilte de siste 45 minuttene. Og Hans Martin Synnes fikk sin første kamp fra start for Vigra sitt A-lag og gjorde en god kamp!

Neste kamp for Vigra er borte mot Åheim lørdag den 28.09.