onsdag 29. mai 2013

FK Sykkylven-Vigra 3-1 (1-0)

Det ble 3-1 tap for Vigra mot Sykkylven. Trener Sindre Næss har kommet med referat fra kampen
Audun scoret sitt første mål for A-laget mot Sykkylven

Start 11er: Robin, Ole Martin, Andreas, Idar, Stian, Junior, Ole Kristian, Marius, Svend, Adrian, Olai
Benyttede innbyttere: Audun, Hans Jakob, Hans Ivar og Kristoffer

Dette var en kamp vi hadde xtremt mange forfall til, og å sette sammen en første 11’er var ikke lett. Kampen ble spilt inne på Dalmyra stadion på ei skam av ei bane, Synes GRUS med all ugresset og humpene er som Color Line Stadion i forhold! MEN det var ikke derfor vi tapte, var like forhold for begge lag…men når ballen i minst 80% av spillet må holdes i luften for at den skal gå noenlunde beint, så ble det heller ingen fintspillende kamp fra noen av lagende. Det handlet om å være mest fokusert og ha best presisjon, samt vilje...

Første omgang:
Det var ikke gått 2 minutter før vi fikk en i fleisen etter rot defensivt, opptil flere dårlige klareringsforsøk, slipper mannen og pang 1-0 til hjemmelaget. Starten kunne ikke vært dårligere for oss.. men før det var gått 4 min kunne vi svart dei, OK spilte Olai flott igjennom, Olai fosset ned mot dødlinja og la en flott 45 graders pasning ut til Adrian som klinket til på direkten… tverra dirret ei stund etter dette skuddet og en lykkelig Sykkylven keeper pustet ut, han såg nok ikke skuddet bare hørte dunket. Må bare ta med hva Sykkylven sin hjemmeside skrev om dette skuddet:
"Sjansen til Vigra var av den store også. Skuddet til midtbane speleren sjokkerte både dei på bana og dei på tribuna. Eit stjernetreff på volley som small i tverrliggeren. Hadde ikkje den vore der så hadde ballen landa i turstien til Regndalen." Tydelig at det var bra fart i skuddet til Adrian :)
Etter dette synes jeg Vigra spilte med høye skuldre, visst jeg er snill så traff vel 1 av 10 pasninger i første omgang, klareringer gang på gang ut i farlig område, klareringer som gikk 3-5 meter bare...dette gjorde at motstander omtrent hele tiden fikk sette press på oss + vi var for sent inn i dueller, for sen omstilling fra angrep til forsvar, når vi gikk i dueller så gikk ofte 2 mann i samme duell og dermed åpnet rom for motstander, vi stod og såg på at andre gikk i duell uten å være der og lukte andre ballen, vi lot dei få vende opp gang på gang uten at dei fikk press på seg... så kommunikasjon, fokus, vilje og ta ansvar følte jeg var totalt fraværende i første omgang. Sykkylven skapte vel 2 mega sjanser utenom målet i første og noen nesten sjanser. Dei utnyttet rommet bak forsvaret gang på gang, heldigvis så sleit dei med banen og første touchen dei også... Vi hadde vel et par halvsjanser utenom Adrian sin, men det ble bare med avslutningene som ble ufarlige.

Andre omgang:
Denne omgangen ble jevnere en den første, klareringene og duellene hevet seg men fortsatt var det Sykkylven som var best i denne omgangen også. Men fra det 10 til 20 minutt var det vi som var best og hadde også en gedigen sjanse som Olai skapte helt på egen hånd, med fart og styrke rundet han forsvaret... men dessverre ble vinkelen litt på skrå og han traff en forsvarsspiller som hadde vaset seg inn på målstreken. Vi var også nære på rett etter med Olai, men han ble taklet i skuddøyeblikket fra rundt 10 meter. Dessverre fikk Svend 2 raske gule rett etter og en tidlig dusj etter 20 minutter i andre omgang. Svend fikk masse juling i går, stod på men fikk dårlig betalt av dommeren som hadde lagt lista høyt på taklinger på oss og litt lavere på motstander, selv om motstander også var fortvila over enkelte avgjørelser. Men generelt synes jeg dommeren kom godt i fra kampen, som hadde en god tone med spillerne. Resten av kampen ble ganske jevn faktisk, etter utvisingen startet vi å vinne dueller. Men på ei kontring gikk det gale etter 24 min, to mann gikk i samme duell igjen (kommunikasjonssvikt/spilleforståelse var mangel her), og alene med keeper gjorde motstander ingen feil. Nok et mål etter personlige feil. Nå var det egentlig stillingskrig ei stund utenom et stangskudd til Sykkylven etter det jeg vil kalle et vådeskudd. Men i det 44 min fikk vi frispark på rundt 40 meter, Adrian la et perfekt frispark som keeper gav retur på og Audun var på rett plass og sendte ballen i mål. I overtida prøvde vi å lempe ballen inn i motstanders 16 meter, men som det ofte gjør så fikk motstander nok ei kontring men han Hans J på hjul. Dessverre traff motstander kneet til Hans J når han sprang foran han og etter ei lita tenkepause la Sykkylven spilleren seg ned og det ble dømt straffe. Lettkjøpt ja, men dommeren tar avgjørelsen og det var kontakt mellom spillerne så....jajaja greit nok. Uansett vant Sykkylven fortjent, og dette er vel den første kampen vi har mindre sjanser en motstander.