onsdag 22. mai 2013

Vigra-Hovdebygda 1-3 (1-1)

Det ble tilslutt et skuffende 3-1 tap for Vigra mot Hovdebygda.

Det ble en litt spesiell oppladning til denne kampen, da hele Hovdebygda laget + et par Vigra spillere å trener sto fast i kø pga stengte tuneller. Dermed ble kampen utsatt ca 1 time og kampen startet ikke før 1930.

1.omgang startet med at Hovdebygda gikk rett i angrep, og faktisk var alene med Robin før minuttet var gått, heldigvis snek avslutningen seg på feil side av stolpen. Hovdebygda fortsatte å styre kampen og var det klart beste laget de første 15-20 minuttene. Etter ca 15 min tok bortelaget ledelsen, og det på vakkert vis. En Hovdebygda spiller fikk ballen trillende på 20 meter og klinket den helt oppe i krysset og en fortjent ledelse. Men etter scoringen til Hovdebygda tok Vigra mer og mer over og kom nærmere og nærmere scoring. Og ca 15 minutter før pause ble Hovdebygda redusert til 10 mann. Adrian snappet opp en feilpasning på midten og fosset fremover, og passerte Hovdebygda sin siste forsvarer og ble med vilje taklet av Hovdebygda sin spiller. Adrian hadde vært alene med keeper her, og dermed ble en opplagt scoringsmulighet hindret og dermed et soleklart rødt kort. Vigra fortsatte og dominere frem mot pause, selv om Hovdebygda var farlig frempå et par ganger også. Men rett før pause kom utligningen, etter fint spill dro Olai seg borti en forsvarer ned mot sidelinjen og ble lagt kontant i bakken, straffen så soleklar ut fra vår posisjon, tiltross for store protester fra Hovdebygda sine spillere. Men straffe ble det og Adrian satte den sikkert i mål. Og like etter blåste dommeren av til pause og 1-1 etter lagene var best i hver sin halvdel av omgangen.

I 2.omgang forventet vi et offansivt Vigra lag med tanke på det var 11 mot 10, og med den viktige scoringen rett før pause. Vigra styrte også kampen fra start i 2.omgang. Marius hadde en kjempemulighet til å sende Vigra i ledelsen tidlig i 2.omgang, men skuddet fra 5 meter ble reddet av Hovdebygda sin keeper. Ikke lenge etter hadde Sindre et kanonskudd retning lengste hjørnet, men keeper fikk såvidt fistet den til corner. Vigra styrte kampen, men Hovdebygda var stadig farlig frempå på kontringer og vi satt med en følelse på at denne kampen kunne bikke begge veier. Og når et lag styrer kampen og ikke klarer å score, da skjer det ofte at motstanderen scorer når de får sin mulighet. Og det skjedde også denne gangen. Ca 20 minutter før slutt får Hovdebygda et frispark fra omtrent 25 meter ute ved sidelinjen, frisparket blir slått lavt inn i feltet og flikket videre på bakerste stolpe der en Hovdebygda spiller står helt alene og sklir ballen i mål og 1-2. Etter dette datt luften litt ut av Vigra laget, resten av kampen ble preget av mye bytter fra begge lag og Vigra klarte ikke skape så mye. I stedet var det Hovdebygda som gikk opp til 1-3 i sluttminuttene og punkterte kampen, et innlegg ble slått inn i feltet, Robin hadde en litt uheldig utboksing og ballen blir slått inn på bakerste stolpe igjen der en Hovdebygda spiller får stå alene og heade inn 1-3 målet. Ikke lenge etter blåste dommeren av kampen og det endte med nok et tap desverre.

Dermed det 3 strake tapet for Vigra sin del. Og det 2 hjemmetapet på rad og det er selvsagt skuffende. I dagens kamp har nok Vigra laget seg selv og takke for det endte med 0 poeng. Da spesielt med tanke på det var 11 mot 10 i store deler av kampen burde Vigra dominert mer enn de gjorde. Men on Vigra hadde scoret i starten av 2.omgang på en av sine store sjangser kunne kampen selvsagt blitt annerledes, men fotball handler om å score mest mål og der var Hovdebygda bedre enn Vigra i dag. Vi syns også innsatsen og løpsviljen til Hovdebygda virket litt større enn med Vigra, men det er også lett å synse ting fra tribunen.

Men Vigra gjengen får prøve å ta med det positive fra dagens kamp, og lære av det negative. Det hjelper ikke grave seg ned selv om det har blitt 3 strake tap. Trua og humøret må være tilstede! Og allerede i neste kamp venter en svært tøff kamp, kanskje den tøffeste på bortebane når Vigra skal reise til Sykkylven. Vigra blir nok store underdogs i den kampen, men men topp innsats og vilje er det fullt mulig å vinne den kampen! Som vår eminente speaker Aron Aagnes sier: "Vigra IL i medgang og motgang"

Poengbørsen blir bare vanskeligere og vanskeligere :) Men det ble følgende i dag:

3 poeng: Christer Austad
2 poeng: Sindre Rørvik
1 poeng: Svend Henriksen