onsdag 8. mai 2013

Vigra-Vartdal 0-4 (0-0)

Det ble stygge siffer til slutt da Vigra gikk på årets første tap for sesongen.

Undertegnende var ikke tilstede de første 45 minuttene. Men rapportene fra kampen sier at Vigra var det klart beste laget de første 20 minuttene, og hadde et par gode muligheter til å score, en redning på strek blant annet. Utover i omgangen jevnet det seg mer ut, og 0-0 til pause var et rettferdig resultat.

2.omgang var egentlig forholdsvis jevnspilt også, men Vartdal var et lite hakk bedre enn Vigra hele veien. Og innenfor de to 16-meterene var Vartdal klart best. 0-1 kom på en langpasning i bakrom der Vartdal spissen løper seg fri og kommer helt alene med Robin, og setter ballen i mål. Like etter fikk Vigra en kjempe sjangse til å utligne, et frispark ble slått inn i feltet og på bakerste stolpe hadde Ole Kristian Ytterland løpt seg helt fri, men headingen fra 5 meter gikk over målet. I stedet så er det Vartdal som går opp i 0-2 bare minutter senere, Vigra forsvaret så ut til ha kontroll på situasjonen, men klarte på et vis og rote bort ballen og en Vartdal spillere kjempet til seg ballen og satte ballen i lengste hjørnet fra skrått hold. Etter dette tok Vigra mer over, og nok en gang fikk Ole Kristian en stor sjangse, men lobben ble litt for følsom og en Vartdal spiller fikk reddet på strek. Olai var også gjennom etter en god prestasjon men siste touchen ble litt for lang så keeper fikk snappet ballen. I sluttminuttene ga Vigra spilleren litt opp og det kom 2 nye Vartdal mål. Først på en skudd fra 16 meter der en Vartdal spiller fikk allverdens med tid til å skyte. Mens 4-0 kom på et soloraid fra en Vartdal spiller som løp på tvers av hele feltet og forbi flere Vigra spillere og satte ballen i lengste hjørnet. Dermed endte det hele 0-4. Resultatet er nok litt flatterende utifra kampbildet, Vartdal var ikke 4 mål bedre enn Vigra i denne kampen. Men likevel vinner Vartdal fortjent. Og som sagt var Vartdal klart best innenfor 16 meterene, og det er der kampene blir avgjort. Og Vartdal er et godt lag, definitivt blant de beste i divisjon. For hjemmelaget sin del virket det som gløden og viljen manglet litt i dagens kamp, og uten det blir det vanskelig å vinne fotballkamper desverre.

Nå venter Ravn i neste kamp, et lag som har startet sesongen godt med 2 seiere (møter Langevåg borte torsdag). Og skal Vigra vinne den kampen må hvertfall aggresiviteten og viljen opp fra dagens kamp. Olai fikk desverre sitt 3 gule kort i dag, og må sto over den kampen. Men det gir andre muligheten til å vise seg frem!

Pågrunn av undertegnende og speakern ikke var tilstedet i hele kampen fikk trener Sindre Næss ansvar for å dele ut poengbørsen og den ble som følger:

3 poeng: Andreas Blindheim
2 poeng: Eirik Grønmo Junior
1 poeng: Ole Kristian Ytterland