torsdag 10. mai 2012

Emblem-Vigra 5-1 (3-1) Oppdatert

Det ble tap 5-1 for Vigra i sesongens tredje kamp borte mot Emblem.
Trener Sindre Næss har kommet med en oppsummering av kampen:

Vi kom inn til Emblem med trua på at vi skulle spille minst jevnt med en av opprykksfavorittene, og jevnt ble det selv om resultatet sier noe helt annet. Vi startet bra og vi kunne fort ha tatt ledelsen de første 5 minuttene med litt mer dyktighet og besluttsomhet. I stedenfor er det Emblem som får en rask overgang, og vi var på hælene og Emblem fikk en lett oppgave å putte inn 1-0 uten press på ballfører. Spillet fortsatte å bølge frem og tilbake, begge lag produserte nesten sjanser. Etter ca 16 minutter gjorde JR det vi pratet om før kamp, nemlig å skyte, et flott langskudd som gikk inn i nettmaskene. Men jeg stiller er spørsmål om keeperen til Emblem burde tatt denne? Men 1-1 og det var ikke ufortjent! Spillet fortsatte å bølge frem og tilbake, og kampen stod å vippet. Men etter 33 min fikk på ny en Emblem spiller stå alene og sikte inn og fyrte av et langskudd, dette gikk i mål rett over hodet til Robin... Dermed 2-1. Etter 41 min kom 3-1 på en dødball, der vi IGJEN slipper markeringene...grrrr!!!! Så vi gikk til pause med følelsen at dette ikke var fortjent, vi var minst på høyde med Emblem i første. Men Emblem skal ha for at de er effektive og veldig dyktige på overganger, et raskt og morsomt lag. i andre omgang skulle vi ut og vise at vi skulle kjempe oss tilbake i kampen, men etter 4 minutter fikk vi på ny en i fleisen på en overgang. (etter utsagn fra et par Emblem supportere var visst det en klar offside, men akkurat det kan jeg ikke uttale meg om siden jeg stod for langt unna. Men forsvaret vårt mente også at det var offside, men slik vil det bli uten linjedommere...). Etter det bølget igjen spillet frem og tilbake og Vigra hadde flere feite muligheter. Men når vi måtte kjøre på for å få reduseringer, så var Emblem lur og kjørte raske overganger. Særlig en overgang til Emblem burde blitt omsatt i mål, Emblem spiller kom alene med Robin men han reddet glimrende. Etter ca 41 minutter i andre kom en ny situasjon som ingen av vårt lag forstod noe av, straffe til Emblem som de sikkert satte i mål. (de samme Emblem supporterene jeg snakket med mente at dette var et billig straffespark, men dømt er dømt). Alt i alt en brukbar kamp av oss, der vi føler at resultatet lyger kraftig, Emblem er i ei flysone vi har den berømte stang ut. Men innsatsen til gutta vil jeg rose, de gav aldri opp Jeg såg mange tegn på fremskritt av Vigra, noen små justeringer her og der så kommer første 3 poenger 2o mai hjemme mot Herd. Ellers vil jeg si at måten vi ble tatt imot av ledere i Emblem, og et hyggelig publikum er flott. Selv om det ble tap så var rammen rundt kampen meget bra. Vi ønsker Emblem lykke til videre Idar fikk forresten gult denne kampen. Odd Tore fikk sin seriedeby for a-laget og var en frisk pust på topp. Neste gang har vi stang inn.........

Vigra har dermed fått en tøff start på sesongen, med kun 1 poeng på de første 3 kampene. Samtidig er nok 2 av de tøffeste bortekampene på hele sesongen unnagjort mot opprykksfavorittene Stordal og Emblem. Det er nok ikke i disse kampene det er avgjørende for Vigra å plukke poeng. Uansett er det mye positivt å ta med seg også fra disse kampene, da Vigra har vært spillemessig på høyde med begge disse lagene i store deler av kampen. Årets første seier er forhåpentligvis veldig nærme, og kanskje kommer den i neste hjemmekamp? Den går søndag 20.Mai mot Herd 2 på Rota stadion. Vanskelig å vite hva Herd kommer med av spillere, men mest sannsynlig er det unge og sultne spillere. Men på hjemme på Rota SKAL Vigra vinne og det blir nok veldig avgjørende å plukke mye poeng på hjemmebane.

Det ble også i denne kampen delt ut spillerpoeng å det ble som følgende:
3 poeng: Odd Tore Skuggen
2 poeng: Eirik Junior Grønmo
1 poeng: Olai Rørstad

Odd Tore spilte sin første kamp for sesongen og imponerte nok til å bli Vigras beste denne kampen. Det lover bra for fortsettelsen! Mens Junior fortsetter og plukke poeng og er nå kun 1 poeng bak Svend. Junior har fått poeng i alle kampene så langt i sesongen. Olai plukket også sitt første poeng, og neste kamp er vi ganske sikre på at det første målet også kommer :)