torsdag 24. mai 2012

Vartdal-Vigra 6-1 (5-0) oppdatert

Idar Molnes scoret nok en gang, det hjalp desverre lite....
Det ble desverre et stygt bortetap for Vigra mot Vartdal. Idar Molnes scoret Vigra sitt mål.

Vi har ikke fått tak i noe referat fra Vigra hold så vi vi limer derfor inn Vartdal sitt referat fra kampen her:

Vartdal - Vigra

Vartdal viste seg frå si beste side i store delar av første omgang mot Vigra torsdag.

Vartdal opna kampen best på ei nyklippa grasbane, og hadde mest ball. Bortelaget vart pressa til enkle feil, og var nesten ikkje over midten det første kvarteret av kampen. Etter ti minutt var Dan Andre nære ved å sende heimelaget i føring, men forsvaret til Vigra fekk avklart til hjørnespark. Det tok Tony, og slo ballen lågt inn mot første stolpe. Der kom Vetle på løp, og sette inn 1–0. I det neste angrepet vart Nils Petter takla i feltet, og straffespark til Vartdal. Tony tok straffa, men ballen gjekk over mål. Utover i omgangen kom Vigra litt meir med i kampen, men avslutningane frå 25–30 meter truga ikkje Martin i Vartdal-målet. Vartdal pressa godt kollektivt, og hadde god samhandling i laget i første omgang. Dette frustrerte Vigra-spelarane, og utover i omgangen gav det også teljande resultat. Rolf-Audun spelte flott gjennom Tony som enkelt ordna 2–0 etter 25 minutt. Eit par minutt seinare jobba Nils Petter godt på sin venstrekant, og fann ein umarkert Rolf-Audun i feltet og 3–0 til heimelaget.
Med fem minutt igjen til pause slo midtstoppar Are ballen opp i feltet. Vigra-målvakta hadde ikkje kontroll på oppspelet, som gjekk over målvakta og i mål frå midtstreken. Det siste som skjedde i første omgang vart at Nils Petter vart kroppstakla ved dødlina, og nytt straffespark til Vartdal. Rolf-Audun tok dette, og sette inn sitt andre for kampen. Heimelaget var gode i første omgang, og spelte ut eit Vigra-lag som vart meir og meir frustrerte. Vartdal kunne dermed gå til pause med ei velfortent 5–0 leiing.

I andre omgang var ikkje intensiteten og samhandlinga i Vartdal-laget så god som i første omgang. Likevel skapte laget sjansar, og fem minutt ut i omgangen auka Vartdal leiinga. Tony spelte gjennom Rolf-Audun på høgresida, og han fann ein umarkert Nils Petter i feltet som banka inn 6–0. Om det var temperaturen eller den komfortable leiinga som skal ta skulda for at heimelaget byrja å rote litt etter skåringa er ikkje godt å seie. Det vart gjort fleire enkle feil utover i omgangen, men sigeren var aldri truga. Ti minutt ut i omgangen reduserte Idar Molnes før Vigra på ei heading etter eit frispark. Bortelaget klarte ikkje å skape dei store sjansane utover i omgangen.

Det blei dermed ett nytt tungt bortetap for Vigra. Nok en gang sliter Vigra med å være med fra start av, og det blir vanskelig å ta poeng om vi venter til 2.omgang med å skru på bryteren. Når det er sagt, Stordal, Emblem og Vartdal borte er nok de 3 værste bortekampene på hele sesongen. Og det er ikke i disse kampene Vigra skal plukke sine poeng, selv om det hadde vært godt å ta poeng fra disse så er det andre kamper som blir mer viktige for Vigra sin del å ta poeng i. Vigra har nå spillefri siden laget egentlig skulle møte Ørskog til hjemmekamp neste uke, men Ørskog trekte laget rett før seriestart dermed er det 2 uker til neste kamp. Vi får håpe på 2 gode treningsuker for Vigra sin del, og at folk kommer tilbake fra skader osv så Vigra kan stille full tropp til neste kamp. Det blir en ny bortekamp, mot Åheim. Et lag som har startet sesongen brukbart, men har kun spilt 3 kamper så langt. Begge hjemmekampene har de vunnet mot henholdsvis Herd 2 og Hasundgot, mens de gikk på en stjernesmell borte mot HIL/Volda 2 da de tapte 9-0! Det er altså et typisk hjemmelag Vigra møter i neste runde. Det blir dermed en ny tøff bortekamp for Vigra!