søndag 20. mai 2012

Vigra-Herd2 2-0 (0-0)

Idar scoret det viktige 1-0 målet i dagens kamp!
Vigra tok sesongens første seier da Herd 2 ble slått 2-0 på rota i dag. Idar og Adrian (str) scoret Vigra sine mål.
 Vigra tok i dag i mot Herd 2 til seriekamp på Rota stadion. Det var sesongens andre hjemmekamp for Vigra, og Vigra trengte sårt en seier for å henge med lagene foran på tabellen.

Men som i flere av kampene i til Vigra i år var det en svak 1.omgang. Herd var det beste laget i 1.omgang, og kunne fort scoret både ett og to mål i 1.omgang. De kom flere ganger rundt på kanten og fikk slått innlegg foran mål, men enten var innleggene for svake eller så var avslutningene til Herd spillerene for dårlig. Robin hadde også et par kvalifiserte redninger i 1.omgang. Vigra slet med å skape noe fremover i banen, det ble mye upresist og lite kreativt. Det nærmeste Vigra kom var et frispark rundt midtbanen fra Adrian som landet oppå tverrligger og ut. Ellers hadde Sindre en halvsjangse rett før pause da han dro av en Herd spiller og satte fart mot mål, men avslutningen gikk desverre et par meter utenfor. Alt i alt en skuffende 1.omgang av Vigra der lite stemte, og Vigra var  heldige som gikk til pause med 0-0.

Men trener Sindre Næss ga tydeligvis klare beskjeder i pausen, for i 2.omgang var det et helt annet Vigra lag som kom på banen. Med unntak av et par farlige skuddforsøk i starten av 2.omgang hadde Herd nesten ingenting å komme med på hele omgangen. Mens Vigra spilte seg mer og mer opp utover i omgangen. Den første sjangsen til Vigra i 2.omgang kom etter ca 10 min ved kaptein Junior, men avslutningen fra straffefeltet gikk desverre en liten meter over målet. Vigra fortsatte å dominere kampen, å en scoring lå litt i luften. Og etter ca halvspilt omgang kom kampens desidert største målsjangse, Kristoffer kjempet først til seg ballen fra Herd sin midtstopper, ballen havnet hos Audun som prøvde å nå Idar inne i feltet men traff en Herd spiller som regelrett bommet på ballen. Og ballen havnet hos Idar som befant seg helt alene med keeper, avslutningen fra 7-8 meter gikk på insiden av stolpen og ut. Men Idar skulle få sin revansje senere i kampen. Vigra fortsatte og trykke på, og fikk etterhvert mange cornere. Adrian Rørseth slo utrolig mange presise og gode cornere/frispark i denne kampen, og det var slik scoringen endelig skulle komme også. Etter ca 75 min spilt slår Adrian en glimrende corner inn i feltet der Idar får gå opp helt upresset på 5 meter og stanger ballen kontant i nota til stor jubel blant medspiller og publikum. 1-0 til Vigra! Herd klarte aldri å komme med noe svar, og et par skudd fra distanse var det nærmeste de kom. I stedet punkterte Vigra kampen etter ca 85 min da Olai ble felt etter litt klabb å babb inne i feltet, soleklar straffe! Adrian tok straffen og klinte ballen likegodt rett i krysset, ikke en keeper i verden hadde tatt den straffen, 2-0! De siste minuttene kontrollerte Vigra inn og dermed var årets første seier et faktum!

Som en oppsummering av kampen var det ingen kanon kamp av Vigra, en svak 1.omgang ble etterfulgt av en langt bedre 2.omgang. Og alt i alt var det fortjent at Vigra vant. Det viktigeste i dag var å ta 3 poeng og det klarte gutta. Hjemme på Rota bør Vigra ta poeng mot de aller fleste om de skal spille 5.divisjon neste år også. På torsdag er det en ny tøff bortekamp som venter, mot Vartdal, et lag som også er tippet å kjempe helt i toppen så det blir nok en tøff kamp. Men nå er gutta i gang, den første seieren er i boks og det er bare og kjøre på videre. Det slett ikke umulig å reise fra Vartdal med 3 poeng!