onsdag 2. mai 2012

Stordal-Vigra 3-0 (3-0) Oppdatert

Sesongens andre kamp endte med 3-0 tap borte mot Stordal. Alle målene kom i 1.omgang. En svak 1.omgang blei etterfulgt av en litt bedre 2.omgang for Vigra sin del. Men alt i alt var Stordal det klart beste laget. Mer kommer nok etterhvert.

Kampen startet på værst mulig vis på Vigra, og allerede etter 6 min tok Stordal ledelsen etter et gjennomspill fra midten der Sindre Holteite løp fra Vigra forsvaret og satte inn 1-0 til hjemmelaget. 2-0 kom bare 5 min senere da en Stordal spiller ble spilt gjennom på kanten og slår inn foran mål til en umarkert Holteite som setter inn sitt andre mål. 3-0 scoringen kom etter et langt innkast der Stordal får stusset ballen videre og en Stordal spiller er først på ballen og setter ballen i mål, da var det spilt ca 40 min. Hva så med Vigra? Et par skudd fra distanse som skapte litt problemer for Stordal keeperen, men ellers hadde Vigra lite å komme med i 1.omgang. Stordal var meget ballsikre og dominerte stort i 1.omgang.

I 2.omgang gikk Vigra ut med høyere press, og skapte litt mer problemer for Stordal. Stordal skapte ikke like mye i 2.omgang, men hadde en del skudd fra distanse og mange nesten sjangser. Vigra fikk også mer rom å spille i etterhvert, og blant annet hadde Olai en ball i mål, men scoringen ble annulert for offside. Stordal hadde også i denne omgangen ballen klart mest, og styrte spillet. Og alt i alt var det en veldig fortjent seier til hjemmelaget, som virket bunnsolide.

Dermed ble det altså 3-0 tap i sesongens første bortekamp, i det som muligens er den vanskligeste bortekampen på hele sesongen. 1.omgang var svak fra Vigra sin side, mens 2.omgangen var mer positiv. Det blir trossalt 0-0 i 2.omgang og det er en positiv ting Vigra kan ta med seg fra denne kampen. Vigra hadde også mange sentrale forfall til denne kampen, så tror ingen skal grave seg ned etter denne kampen. Vigra står nå med 1 poeng etter 2 kamper. Og neste kamp venter en ny opprykkfavoritt på bortebane, nemlig Emblem. Men med en god treningsuke og litt flere spillere tilgjengelig er det ikke umulig for Vigra å ta sesongens første seier mot Emblem.

Trenerkommentar fra Sindre Næss etter kampenVisst vi tar vekk første halvtimen av kampen, så var dette en jevnspilt kamp. Vi slipper inn 2 BILLIGE mål i første etter 6 og 11 minutter, der vi står for høyt i banen med back/kant og laget autostrada for raske motspillere som utnyttet det rommet...dette gikk igjen i de første 30 minuttene, når vi fikk justert dette med "t-skje" (hehe) så ble dette en helt annen kamp. I andre hevet hele laget seg betraktelig, vi vant dueller, vi turde å spille ball, vi utfordret, vi ville vise at vi kan mye bedre. Vi var vel også nærmest skåringer i andre, og to feilaktige offside avblåsninger hindret Olai å komme alene med keeper. Vi var bare 13 spillere idag, 7 forfall gjorde at noen spillere måtte spille uvante plasser. Ung guttene som ikke fikk mulighet i fjor viste seg frem idag, de vil kjempe om plass i første 11'er og det er positivt for Vigra si fremtid :)
Og så vil jeg nevne den flotte holdningen laget har, selv om vi fikk to raske i fleisen og et tredje rett før pause. Så er det god moral i laget, ingen kjefting og de tok seg skikkelig sammen i andre. Nå gleder vi oss til neste kamp borte mot Emblem, vi håper å få noen av forfallene tilbake i troppen så vi har flere kort å spille på. Så får vi satse på at spillerne er klar når dommern starter kampen....